investor relations

styrelse & ledning

Efter bolagsstämman är styrelsen Proports högsta beslutande organ. Styrelsen är även bolagets högsta verkställande organ och svarar för bolagets organisation, förvaltning och fortlöpande bedömning av bolagets ekonomiska situation. Styrelsens ordförande har ett särskilt ansvar att leda styrelsens arbete och bevaka att styrelsen fullgör sina lagstadgade uppgifter.

Styrelseordförande

ing-marie thunvik

Ing-Marie är en skicklig ekonom med omfattande erfarenhet från internationella företag som Siemens och Fabege, där hon har specialiserat sig på koncernredovisning. Hennes expertis innefattar hantering av komplicerade finansiella strukturer, vilket gör henne till en värdefull tillgång.

Ing-Marie är ordförande i Proports styrelse sedan juni 2024.

Styrelseledamot

lennart tranback

Lennart är en erfaren entreprenör och egenföretagare med över 40 års erfarenhet, specialiserad på verksamhetsutveckling. Han har haft en ledande roll som VD för LT Office Line AB från 2003 till 2019, där han styrde företaget mot tillväxt och effektivitet. Under hans ledning fokuserade företaget på utveckling av kontorsstolar och nådde en omsättning på ca 64 MSEK under det förlängda räkenskapsåret 2018/2019.

Lennart är ledamot i Proports styrelse sedan juni 2024.

Styrelseledamot

Bo t:son Nyström

Bo har en gedigen bakgrund inom säljstyrning, verksamhetsutveckling och marknadsföring av internationellt erkända varumärken som Schwarzkopf, Estée Lauder och Cartier på den svenska marknaden. Hans omfattande kunskap och erfarenhet ledde honom till rollen som VD och koncernchef för det börsnoterade företaget Persea, där han utövade strategiskt ledarskap för att driva företagets tillväxt och framgång. Persea såldes senare för 70 MSEK.

Bo är ledamot i Proports styrelse sedan juni 2023.

Verkställande direktör

marko rado

Marko har över 17 års erfarenhet inom finansbranschen, särskilt inom kapitalförvaltning och investmentbolag, Han har tidigare arbetat för företag som Mangold Fondkommission och East Capital. Senast var han medgrundare och fondförvaltare för Impact Credit Opportunity Fund.

Marko är VD i Proport sedan januari 2024.